Skip to main content

dopis Lenočky

By 20. 4. 20207 února, 2022Aktuality

Milí rodičové,
Vím, že stejně jako my, jste nedočkaví vědět, jestli bude tábor.
   Nevíme, ani my nevíme a zajisté sletujete média v jakékoli formě a víte, že v podstatě nikdo neví. A ani nemůže vědět. Ve hře je spousta proměnných.
Z naší strany, je v podstatě všechno hotovo – zbývá nám dodělat kostýmy.
   Ovšem, situace je taková, že nespíme a nečekáme, co bude. Spojili jsme se napříč organizacemi, které pracujeme s dětmi. Naši zástupci shromáždění v České radě dětí a mládeže, ale nejen ti… spojili jsme se v několika platformách, ve kterých se neustále diskutuje a vycházejí nějaké společné věci, ať už Otevřený dopis (laicky řečeno) do Poslanecké sněmovny a podpora Petice za pořádání táborů v obou prázdninových měsících. A další kroky, které doufáme, že povedou k dobru věci.
   Ovšem, nechci vás nadchnout úplně, protože je v tom hromada proměnných, které se v tuto chvíli nejsou zcela jasné.
   Může nastat spousta věcí, ať už ty, které nikdo z nás nechce, jakože se epidemiologická situace zhorší. A je to v háji úplně. Nebo se zlepší, ale to nám zas řeknou nejdříve v půlce května.
   Když nastane situace, že tábory povolí jen v srpnu, máme smůlu, protože nemáme (my jako Křišťál) kam jet neb v srpnu tábory na této základně nejsou, bude probíhat rekonstrukce. I kdyby se rekonstrukce nekonala, tak někteří z důležitých (pro běh tábora) vedoucích nebudou mít dovolenou. Jiná základna není volná.
   Pakliže budou tábory v obou měsících, stále nemusíme mít vyhráno. Epidemiolog spolu s vládou ČR můžou nastavit pravidla, která nebudeme moci splnit. Stačí omezení na 50 osob na tábořišti, zvýšené hygieny se ani nebojíme, to se snažíme vždy, i když není corona. Ale třeba tekoucí teplá voda a tak podobně, to nedáme. Nebo vzdálenost mezi lidmi při jídle by se dala zařídit, ale při hrách? Jedno dítě ve stanu… Roušky byste museli zajistit vy rodiče. My je sice můžeme vyvařit v kotli na ohništi, ale vyžehlit je nevyžehlíme… atp.
   Prostě, zatím vyčkejme, klidně posílejte ty přihlášky, klidně i zálohy nebo platby, protože, kdyby tábor nebyl, tak vám vrátíme obojí v plné výši.

Mějte se zdravě, pozdravujte pardály. Už je nám po nich smutno.

Lenočka a parta bláznů, co doufá jako vy

Možnost textu (Admin > WeBox > Header Navigation > Off Canvas Menu